Virati uitvaartverzorging

Begrafenis of crematie

Virati uitvaartverzorging helpt u graag bij het maken van een keuze

Begrafenis of crematie

Er komt veel kijken bij het regelen van de uitvaart van een dierbare. Wil de overledene begraven of gecremeerd worden? Virati Uitvaartverzorging helpt u graag bij het maken van een keuze en vertelt u wat er mogelijk is.

Begrafenis; de opties

Begrafenis; de opties
Als u voor een begrafenis kiest, dan zijn er verschillende opties. Zo is het mogelijk om bijgelegd te worden in een familiegraf of te kiezen voor een algemeen graf.
Als u een familiegraf wilt, dan huurt u deze in principe voor 20 tot 30 jaar. Vervolgens kan deze termijn steeds met 10 jaar worden verlengd. De familie bepaalt wie in dit graf mogen worden begraven.
In een algemeen graf worden meerdere personen begraven, waardoor de kosten hiervoor lager zijn. Deze wordt voor een periode van 10 jaar gehuurd. Houd er wel rekening mee dat er in dit geval minder ruimte voor een grafmonument is.​

Crematie; verschillende mogelijkheden

Men kiest steeds vaker voor een crematie. Cremeren is vaak goedkoper dan begraven. Bij de meeste crematoria is het toegestaan om de overledene tot aan de ovenruimte te begeleiden.
Na de crematie blijft de as in ieder geval één maand in het crematorium. Dit is wettelijk bepaald. In deze periode kunt u nadenken over de asbestemming.
Bij een crematie kiest men vaak voor een crematorium in de eigen omgeving. Per crematorium zijn de mogelijkheden en de kosten verschillend. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.