Virati uitvaartverzorging

Familiekamer

Onze familiekamer maakt een fysiek afscheid mogelijk.

Opbaren

Het is voor veel mensen belangrijk om op een persoonlijke manier afscheid te kunnen nemen van de overledene. Opbaring maakt een fysiek afscheid mogelijk, wat voor veel mensen een belangrijk onderdeel in het rouwproces is.

De familiekamer

Soms is een thuisopbaring niet mogelijk of je wilt je dierbare liever niet thuis of in een uitvaartcentrum opbaren. Ook is er vaak de wens van de nabestaanden dat zij de overledene graag willen bezoeken op een “eigen plek” wanneer en zo vaak als ze zouden willen vooraf aan de uitvaart. Dit is zeker mogelijk en bieden wij u onze 24 uurs familiekamer aan.

Toegang zonder afspraak

Onze familiekamer bevindt zich in een separaat gedeelte van Virati Uitvaartwinkel. Kies u voor onze familiekamer dan wordt de overledene hier opgebaard tot en met de dag van de uitvaart. U krijgt de sleutel van de familiekamer en kunt zo vaak komen als u wilt. Ook kan u net zo lang blijven, zonder op de klok te hoeven kijken, zonder afspraak en op het moment dat u er behoefte aan hebt.

Op een persoonlijke manier ontvangen

De familiekamer is sfeervol ingericht. De kamer bestaat uit een familiegedeelte en een afgeschermd gedeelte. Zo kunnen ook naasten, vrienden of bekenden die de overledene liever niet willen zien, deelnemen aan het bezoek. U kunt de kamer op een persoonlijke manier inrichten door er bijvoorbeeld foto’s, bloemen of andere persoonlijke spullen te plaatsen. Deze ruimte naast de familiekamer is ook voorzien van koffieautomaat, waterkoker en koelkast met fris.

Kom gerust een keer kijken

Wilt u graag eens de familiekamer vooraf bekijken, neem gerust contact met ons op of kom gewoon langs.

Opbaren; thuis of in een uitvaartcentrum

Voor een opbaring in een uitvaartcentrum in uw omgeving of bij u thuis, bent u bij ons aan het juiste adres. Twijfel daarom ook niet om uw wensen zeker kenbaar te maken. We bieden u diverse mogelijkheden om een persoonlijke sfeer afscheid te nemen. Opbaren kan op diverse manier, heeft u de ruimte thuis dan kunt u overwegen voor een thuisopbaring, uw dierbare kan op een bed of in een kist worden opgebaard. Wij komen dan dagelijks langs voor de controle.

Opbaren bij het crematorium of begraafplaats

Wat tegenwoordig ook mogelijk is dat u uw dierbare laat opbaren in of bij het crematorium of begraafplaats. Alles op één plek en toch heel persoonlijk. Er zijn diverse locaties waar u in de omgeving een keuze uit kan maken.