Een waardig afscheid binnen uw budget

Het verlies van een dierbare heeft een enorme impact op ieders leven. Juist op het moment dat u te maken heeft met veel emoties, wordt van u verwacht dat u in korte tijd diverse beslissingen neemt. Hoe gaat de uitvaart eruit zien? Wilde uw dierbare worden begraven of gecremeerd? Horen daar bloemen bij en zo ja: van welke bloemen hield de overledene? Voor welke locatie in Leiden kiest u? Hoe gaat het vervoer eruit zien?
Andrea Virati staat voor uw uitvaartzorg in Leiden klaar om juist op dit moeilijke moment de antwoorden te vinden. Dat geeft u de rust en de ruimte om afscheid te nemen en herinneringen op te halen.

Uitvaartzorg in Leiden

Virati Uitvaartverzorging doet er alles aan om ook met een klein budget een mooie uitvaart te verzorgen. We begrijpen dat er veel op u afkomt, daarom denken wij graag met u mee. We helpen u, met persoonlijke aandacht en veel kennis over de uitvaartzorg in Leiden, om binnen uw budget een waardig afscheid te verzorgen voor uw overleden dierbare.

Budgetvriendelijke tips voor een waardige uitvaart in Leiden

Uiteraard staat voorop dat de uitvaart goed verzorgd moet worden. Hoewel uw hoofd er niet naar zal staan, moeten ook de kosten in het oog worden gehouden. Virati Uitvaartverzorging helpt u daar graag bij. Waaraan u zelf kunt denken? De kosten voor een crematie liggen aanzienlijk lager dan die voor begraven in Leiden. Begrafeniskosten bestaan deels uit de grafkosten die u bij een crematie niet hebt. Grafkosten verschillen sterk per gemeente, Virati Uitvaartverzorging kan u precies vertellen wat deze kosten zijn op de door u gewenste locatie. Vraag er gerust naar.

Kiest u voor begraven, dan kunnen wij u helpen om de uitvaart betaalbaar te houden. Voor het verzorgen van een uitvaart in Leiden werken we graag samen met Rhijnhof Leiden. Rhijnhof is een schitterend gedenkpark waar u uw dierbare kunt begraven of de as van de overledene kunt verstrooien of bijzetten. Samen doen we er alles aan om de kosten beperkt te houden. Bovendien bieden we u de mogelijkheid de kosten te spreiden.

Alternatieven voor de grafsteen

Ook de grafsteen zorgt ervoor dat een begrafenis een forse kostenpost is. Gemiddeld kost een grafsteen € 2000,-. Een groot verschil met de kosten voor een urn die u na een crematie nodig heeft. Gemiddeld zijn deze kosten € 250,-.
Om kosten te besparen bij een begrafenis kunt u aan alternatieven denken. Wat dacht u van een mooie boomstamschijf of een kei op het graf? Zelfs alleen beplanting kan een goede keuze zijn. Zo maakt u het graf prachtig en zeer persoonlijk, zonder dat de kosten fors oplopen.

Digitale rouwkaart

U wilt familie, vrienden en kennissen van uw dierbare op de hoogte brengen van het overlijden en de uitvaart. Het ligt voor de hand dat u direct aan rouwkaarten denkt. Een postzegel kost echter € 0,91 per kaart. Dit lijkt niet veel, maar wanneer u 100 rouwkaarten wilt versturen, lopen de portokosten aardig op. Door (een deel van) de rouwkaarten digitaal te versturen kunt u een flink bedrag besparen.

Koffie en thee thuis

In plaats van de gasten na de uitvaart koffie en thee met cake of belegde broodjes te serveren op de uitvaartlocatie, kunt u er -bij een klein gezelschap- voor kiezen om na het afscheid bij iemand thuis samen te komen. Zeer persoonlijk en het scheelt u de cateringkosten.

Rouwadvertentie na de uitvaart

Een rouwadvertentie drijft de uitvaartkosten op twee manieren op. Wilt u een advertentie in het Leidsch Dagblad, dan kost dat gemiddeld € 200,-. Een bericht in een landelijk dagblad kost aanzienlijk meer.
Hou er rekening mee dat u na het plaatsen van zo’n advertentie niet weet hoeveel gasten er op de uitvaart zullen komen. Hierdoor kunnen de cateringkosten hoger uitvallen dan u vooraf had gedacht. Stuk voor stuk kosten waarop u niet zit te wachten wanneer het budget beperkt is.
Wilt u toch graag een advertentie in de krant plaatsen? Kies er dan voor om na de uitvaart een klein rouwbericht te plaatsen. Dan is iedereen op de hoogte.

Uitvaartkist

De prijs voor een uitvaartkist kan enorm verschillen. Begrijpelijk, een massief houten kist is nu eenmaal een stuk duurder dan een kist van gefineerd spaanplaat. Virati Uitvaartverzorging kan u alles vertellen over de budgetvriendelijke varianten.

Rouwvervoer

En eenvoudige, geld besparende keuze is om de volgauto’s achterwege te laten. Familie en vrienden kunnen met hun eigen auto meerijden in de stoet. Wilt u toch een zichtbare verbinding in de stoet hebben, vraag dan of iedereen een zwart lint aan de antenne van de auto wil binden.

 

Uitvaartzorg Leiden voor elk budget

Virati uitvaartverzorging kan alles wat er bij een uitvaart komt kijken voor u regelen. Samen met u verzorgen we binnen uw budget een waardig afscheid, passend bij de wensen van u en uw overleden dierbare.

Neem contact op